Qigong

Qigong

 

Qigong är en beståndsdel inom den traditionella kinesiska medicinen (TCM) liksom akupunktur, akupressur, tuina, ört medicin, som är tusenåriga traditioner och har sina rötter i Taoismen. Gemensamt för dessa är kroppens energisystem (meridianer) som genom dessa metoder/behandlingar aktiveras och balanseras med den livs energi som omger allt levande, som kan vara blockerat eller stagnerat i våra kroppar och livs tillvaro.

 

Qigong är en aktiv behandlings metod till självhjälp genom egen träning, för att hålla sig i form, för att stärka immunförsvaret, förebygga och bota sjukdomar, förbättra koncentrationen, motverka stress och spänningar i kroppen, balansera kropp och själ, således ger egen träningen både en stärkande/balanserande effekt på kroppens organ fysiskt sett och även på kroppens mentala/själsliga energier, med andra ord livskraftsträning eller vitalitetsövningar.

 

Qigong används också för att fokusera helheten/energierna i kroppen mot attribut som är viktiga för personen i andra sammanhang, och som gör att förberedelsen inför en given prestation, speciell uppgift eller dyligt görs utifrån en helhet på både fysik och mental nivå mot det mål personen vill uppnå.

 

Qigong är en ypperlig själv tränings form, för att uppnå en stress reducerande, jag-stärkande och hälsohöjande effekt på tillvaron.

 

 

Händer just nu

Ny lokal från 1 augusti

 

Rälsgatan 6A,

Vid järnvägsmuséet och Granngården

 

Linda Liljeqvist

diplomerad shiatsutrapeut, qigong instruktör

 

adress: Rälsgatan 6A, 802 91 Gävle

e-post: shiatsu@liljelin.se

tel. 070-654 68 05

 

 

Jag tar emot friskvårdscheckar och friskvårdskuponger.